Τα νέα μας

Τι είναι το ενεργειακό τζάκι

28-02-2018

Τι είναι το ενεργειακό τζάκι

 

Τα συμβατικά τζάκια έχουν χαμηλή απόδοση, επειδή η μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας (σχεδόν 90%) που παράγεται από τα καύσιμα απελευθερώνεται ελεύθερα στο περιβάλλον μέσω της καμινάδας. Τα συμβατικά τζάκια χαρακτηρίζονται από υψηλή κατανάλωση ξύλου, η οποία όχι μόνο επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό του χρήστη, αλλά και το περιβάλλον με περιττούς ρύπους.

Τα ενεργειακά τζάκια διατηρούν το 75% της θερμότητας που παράγουν, επιτυγχάνοντας υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με οποιοδήποτε συμβατικό τύπο τζακιού και ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες: ενεργειακά τζάκια θέρμανσης αέρα και ενεργειακά τζάκια θέρμανσης νερού.

Τα ενεργειακά τζάκια που διαθέτουν αγωγούς αέρα, παρέχουν ζεστό αέρα στα δωμάτια, ενώ ο αντίστοιχος σκοπός της θέρμανσης νερού είναι να αποδίδει όλη την ενέργεια του ξύλου στο σύστημα θέρμανσης (σώματα καλοριφέρ) με ελάχιστες απώλειες.

Τα ενεργειακά τζάκια είναι κλειστού τύπου αλλά θέλει προσοχή καθώς δεν είναι όλα τα κλειστού τύπου τζάκια ενεργειακά. Συχνά δημιουργείται παρεξήγηση καθώς στην εικόνα ένα τζάκι μπορεί να μοιάζει ενεργειακό ενώ στην λειτουργία δεν είναι.

Για απορίες καθώς και για προσφορές καλέστε μας στο 2421028737 ή επικοινωνείστε μαζί μας μέσω email στο info@kentrotzakiou.gr

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Πολυμέρη 47, Βόλος, Τ.Κ.: 38222
24210-28737
24210-37989
info@kentrotzakiou.gr